Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Eğer onlar başarılı olsaydı şunu bilin, ülkenin belli bir toprağı, Güneydoğu, doğu da boğazlar tarafı da kopmuştu." dedi.

        Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği kentte AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, özellikle dış destekli bir kaç hadisenin yaşandığı, bunların Türkiye üzerindeki emellerine ulaşabilmek için sonuna kadar her türlü kötülüğü denemeye devam ettiklerini belirtti.

        Türkiye üzerinde yapılan hiç bir planın tutmadığına değinen Özhaseki, şöyle devam etti:

        "Gezi Parkı olayları olduğunda hepimiz dedik ki 'Bu gençleri anlamak lazım, bu dönemde bu gençler biraz özgürlüğüne düşkün, ağaca, kuşa, çevreye saygılılar ne güzel. O yüzden de tepkilerini ortaya koyuyorlar. Anlayışla karşılayalım.' İlk 5 gün böyle söyledik. O dönem bir temsilci grubunu Ankara'ya çağırdığımızda temsilciler geldiler. Biz de zannediyoruz ki 'çevreye biraz daha duyarlı olalım, ağaçlar neden sökülüyor, Taksim'de bu proje neden buraya yapılıyor?' bunlar konuşulacak. Gelenlerin istekleri neydi biliyor musunuz arkadaşlar? 3. havalimanı projesini durdurun, 3. köprüyü yapmayın, yer altından trenler gitmesin. Ya hu kardeşim siz gezi için gelmediniz mi? Size ne Türkiye'nin büyük projelerinden. Demek ki bu işlerin arkasında başka bir şey varmış. Sonra Atatürk Kültür Merkezi'nin üzerine asılan paçavralardan hangi örgütlerin orada ne nane yediklerini anlamaya başladık. Kepçelerle, dozerlerle Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisini basmaya gittiklerinde hangi amacın peşinde koştuklarını anlamaya başladık."

        Gezi olayları olduğu tarihte Türkiye'nin büyümede dünya birincisi olduğunu, IMF'ye borcu bulunmadığını ve ekonomide işlerin çok güzel gittiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, Avrupa'nın ise durağanlık döneminde olduğuna dikkat çekti.

        Emellerine ulaşamayanların 17-25 Aralık sürecini başlattıklarını ve içeride yerel aktörlerle malum yapının kullanılarak hükümeti devrime operasyonuna kalktıklarını belirten Özhaseki, şunları ifade etti:

        "Arkasından bu hainlikler bitmedi. Bir tırı çevirerek Türkiye'yi dünyaya 'DEAŞ'e yardım ediyor.' diye şikayet etmeye kalktılar. Arkasında senelerce ahlaksızca dinledikleri Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve birçok bakanımızın konuşma bantları, çalışma işleri, hepsini ortaya servis etmeye başladılar. Burada da başarılı olamayınca en sonunda 15 Temmuz'da gerçek yüzleri ortaya çıktı. O güzel insan yüzlüler kurt adama dönüştü bir gecede ve vahşi bir şekilde millete saldırdılar. Hani film vardır ya Kurt Adam diye, dolunay geldiğinde birden boynuzları çıkar, kulakları uzar, kılları uzar vahşi bir yapıya dönüşür emin olun öyle görüyorum ben. Senelerce gelip size bize 'kardeşim biz hizmet insanıyız, siz de himmetlerinizi verin, çocuklarınızı okutup eğiteceğiz, dünyanın dört bir yanında Türk okulları açtık, orada Türk sempatizanı çocuklar yetiştiriyoruz oralarda. İstiklal marşı okunuyor, bayrağımız dalgalanıyor' dememişler miydi? Bunun için birçok gariban insan çocuğunu teslim etmemiş miydi? Bunun için birçok saf, temiz, iyi niyetli zenginlerimiz bağışlarını, zekatlarını, kurbanlarını bunlara vermemişler miydi? Niye vermişlerdi bunlar? Bunun için vermişlerdi. Bunlar ne yaptılar, onları aldılar birçok yerde kurban bile kesmediler. Amerikalarda harcadılar ve kötülük üzerine kötülük yapmaya devam ettiler."

        - "Birçok batılı ülke 'Geçmiş olsun' demedi"

        Özhaseki, ortaya saçılan zehirli nifak tohumlarının bugünlerde temizlendiğini bildirdi.

        Özhaseki, "Bir gece çıktılar bu ahlaksızlar milletin üzerine kurşun sıktılar. Milletin meclisini bombaladılar. Gazi kardeşlerimizi ziyarete gittiğimizde emin olun öyle destansı hikayeler anlatıyorlar ki her bir odadan çıkarken ağlayarak çıkıyoruz. O kötülükler karşısında Allah'a hamd olsun ki sizlerin bu tavrı, net duruşu, ölümü hiçe sayan haliniz ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu sayesinde atlattık. Şükürler olsun. Eğer onlar başarılı olsaydı şunu bilin, ülkenin belli bir toprağı, Güneydoğu kopmuştu, Doğu da kopmuştu, boğazlar tarafı da kopmuştu. İçeride çatışma planlamışlardı. Demin bir kardeşimiz; 'Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyi bırakın onun için ölürüm.' diyor. Onu yok etmeye çalışan insanlara karşı biz boş mu duracaktık? Hayır. Bunu biliyorlardı. Çatışma çıkaracaklardı ve Türk milleti diye bir millet olmayacaktı tarihte. Bunu hedeflemişlerdi. Bunu yapamayınca çıldırdılar. Günlerce birçok batılı ülke bize 'Geçmiş olsun" demedi." diye konuştu.

        - "PKK'lı militanın itirafları düşmanların kol kola girdiklerinin alameti"

        Darbe girişiminin başka bir ayrıntıyı daha ortaya çıkardığını vurgulayan Özhaseki, bölücü terör örgütü PKK'lı bir militanın itirafına işaret ederek, "Diyor ki '15 Temmuz'dan önce bize bir emir geldi; 'Askere kurşun sıkmayacaksın. Polisi vurabilirsiniz, özel harekatçıları vurabilirsiniz, AK Parti temsilcilerini vurabilirsiniz serbest ama askere kurşun sıkmayacaksınız.' 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olduktan sonra emri yenilediler, 'Askere kurşun sıkabilirsiniz bundan sonra.' Ne manaya geliyor bu? Çok açık değil mi? Türkiye'nin düşmanlarının kol kola girdiklerinin alameti bu iş." ifadesini kullandı.

        - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın konuşması

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da tarihte kırılma noktalarını olduğunu ve dünyaya örnek olan bir mücadelenin, kırılma noktasının 15 Temmuz'da yaşandığını belirtti.

        Dünya için de Türkiye için de en önemli tarihi kırılma noktasının darbe girişimi gecesi yaşandığını dile getiren Çalık, şunları kaydetti:

        "27 Mayıs ihtilali Türkiye'nin kırılma yaşatan noktalardan bir tanesidir. Demokrasi o tarihte gayrimeşru bir yola sapmıştır ve 15 Temmuz gecesi 27 Mayıs'ta başlayan o gayri meşru yol normal rotasına dönmüştür. 15 Temmuz'dan sonra yeniden kuruluşa geçen ülkemizin özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının sorunlarını bertaraf etmek için 16 Temmuz'dan itibaren çalışmalarına devam etmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler