Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'de düzenlenen konferansla öğrencilere 15 Temmuz süreci anlatıldı.

        29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Edirne Lisesinde "Cumhuriyet, Demokrasi ve 15 Temmuz" konulu konferans verildi.

        Konferans kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Trakya Üniversitesinde görevli okutman Necla Atalay, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişiminin önlenmesinde Türk milletinin büyük rolü olduğunu vurguladı.

        15 Temmuz sürecini Milli Mücadele dönemine benzeten Atalay, "Bu ülkenin vatandaşı nasıl ki Milli Mücadele yıllarında 'ezan dinmesin, bayrak inmesin' diye ayağa kalkıp, tek yumruk, tek yürek olmuşsa benzer tabloyu bu sefer 15 Temmuz süreci içinde gördük." dedi.

        Türk milletinin birlik ve beraberlik duygularıyla hareket etmesi gerektiğine işaret eden Atalay, şunları kaydetti:

        "Türkiye olarak zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve 15 Temmuz bu noktada önemli bir yere sahip oldu. Millet olarak kendimizi sınadığımız, test ettiğimiz olaylardan birisi olarak karşımıza çıkacaktır. Bu ülkenin vatandaşı nasıl ki Milli Mücadele yıllarında 'ezan dinmesin, bayrak inmesin' diye ayağa kalkıp, tek yumruk, tek yürek olmuşsa benzer tabloyu bu sefer 15 Temmuz süreci içinde gördük. 15 Temmuz sürecinde ezanın dinmemesi, bayrağın inmemesi adına bu mücadele verildi. Türk milleti bu süreçte önemli bir görev üstlendi. Bu coğrafya hepimizin coğrafyası, gidilebilecek başka bir Türkiye olmadığının idraki ile hareket etmeliyiz. 'Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine' bu coğrafyada yaşamayı başarmamız gereklidir."

        Atalay, konferansta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, çok partili hayata geçişi konularında da öğrencilere bilgi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler