Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) – Edirne Valiliği, elektriğini güneş enerji panelleri aracılığıyla kendisi üretecek.

        Kalkınma Bakanlığı, Edirne Valiliği, Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne İl Özel İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen "Güneşin Gözleri" projesi kapsamında, valilik bahçesi ve çatısına kurulacak 4 güneş paneli ile elektrik üretimi yapılacak.

        Proje kapsamında üretilen elektrik, valiliğin ihtiyaç duyduğu enerjinin beşte birini karşılayacak.

        Edirne Valisi Günay Özdemir, Devecihan Kültür Merkezindeki proje tanıtım toplantısında, uygulanacak projenin valilikler bazında "ilk" olacağını söyledi.

        Güneş enerjisinde Edirne'nin örnek olması gerekiğini ifade eden Özdemir, "Hemen Balkanlar'a geçtiğiniz zaman mesela Yunanistan'da birçok alanda birçok tarlada ve binada güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etmeyle ilgili ciddi proje destekleri almışlar ve uygulamalar var. Türkiye olarak belki biz biraz daha yavaş gidiyoruz. Dünya ve özellikle Avrupa ortalamasının çok altındayız." diye konuştu.

        Özdemir, bu nedenle Avrupa'ya en yakın kent olarak, Avrupa ile bütünleşen bir yapı olarak, bölgeye örnek olacak projeyi yaygınlaştırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Uygulama başladığında başarıya ulaşacağını da göreceksiniz ve Edirne'de de bütün kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaya geçeceğine inanıyorum." dedi.

        Toplantıda, daha sonra proje tanıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler