Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur'u kabulünde, 15 Temmuz'daki menhus darbe girişiminin ardından, Sudan makamları ve halkının Türkiye ile sergilediği güçlü dayanışmayı takdirle karşıladığını bildirdi.

        Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Sudan Dışişleri Bakanı Gandur'u Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

        Kabulde, Türkiye'nin Afrika'da önemli bir ortak olarak gördüğü Sudan'ın, istikrar ve refahının artırılmasına özel önem atfettiğini belirten Başbakan Yıldırım, bu doğrultuda Türkiye'nin, Sudan'daki siyasi uzlaşı ve ulusal diyalog çalışmalarını güçlü bir şekilde desteklediğini kaydetti.

        15 Temmuz'daki menhus darbe girişiminin ardından, Sudan makamları ve halkının Türkiye ile sergilediği güçlü dayanışmaya işaret eden Yıldırım, bu doğrultuda Sudan'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) mücadele alanında attığı adımları takdirle karşıladığını vurguladı.

        Yıldırım, FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye ile Sudan arasında yakın iş birliğinin sürdürülmesine önem verdiğini aktardı.

        Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur da Sudan olarak, Türkiye ile her alandaki ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması konusunda kararlı olduklarını belirtti.

        Gandur, FETÖ ile mücadelede Türkiye ile dayanışma ve iş birliği içinde olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

        Görüşmede ikili konuların yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alındığı vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler