Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati'yi kabulünde, Arnavutluk'u Balkanlar'da kalıcı barış, huzur ve istikrarın tesisinde stratejik öneme sahip bir ülke olarak gördüklerini belirterek bu kapsamda ülkeler arasındaki dostane ilişkilerin önümüzdeki dönemde de geliştirileceğine inandığını söyledi.

        Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Buşati'yi Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

        15 Temmuz menfur darbe girişimi karşısında Arnavut makamlarının gösterdiği dayanışma için teşekkürlerini dile getiren Yıldırım, sadece Türkiye değil, bulunduğu bütün ülkeler için tehdit arzeden FETÖ ile mücadelede Arnavut makamlarıyla işbirliğini artırarak sürdürmek istediğini ifade etti.

        Yıldırım, Arnavutluk'u Balkanlar'da kalıcı barış, huzur ve istikrarın tesisinde stratejik öneme sahip bir ülke olarak gördüklerini belirterek, bu kapsamda ülkeler arasındaki dostane ilişkilerin gelecek dönemde de geliştirileceğine inandığını söyledi.

        Konuk Dışişleri Bakanı Buşati ise 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye'ye destek beyan ettiklerini, bundan sonraki dönemde de Türkiye ile her alanda ilişkileri geliştirme iradesine sahip olduklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler