Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) – Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Japonya ziyareti çerçevesinde Başbakan Şinzo Abe ile görüştü.

        Kyodo ajansının haberine göre, başkent Tokyo’daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Duterte, "Güney Çin Denizi sorunu dahil bölge problemlerinde hukuk prensiplerine ve barışçıl çözümlere bağlı kalacağız ve demokrasinin değerlerini paylaşacağız." ifadesini kullandı.

        Duterte ve Abe, Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki yayılmacı politikalarına karşı ortak görüşe sahip olduklarını kaydetti.

        Duterte, "Meseleler değişiyor, Filipinler Japonya ile yeniden bir araya gelmek ve gerçek partneri olarak kalmak istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Başbakan Abe, Güney Çin Denizi’nde güç kullanımının yerine Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesine göre hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

        Abe, "Japonya, Duterte’nin Çin’e yaptığı ziyareti ve iki ülke arasındaki bağları hoş karşılamaktadır." ifadesini kullandı.

        Toplantı sonunda Japon yetkililer, Filipinler'in Mindanao adasına tarım alanında 47,3 milyon dolarlık yatırım yapılacağını bildirdi.

        Japonya ziyareti 3 gün sürecek Duterte'nin, İmparator Akihito ile görüşmesi bekleniyor.

        Duterte, geçen hafta Çin'e 4 günlük ziyarette bulunmuştu. Duterte, Pekin ziyaretinde, Manila hükümetinin ABD ile olan askeri ve ekonomik bağlılıkları sona erdireceğini ve Filipinler’in ABD yerine Çin ile ilişkileri tercih ettiğini kaydetmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler