Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde, Keşmirli Burhan Wani'nin Hindistan güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından Keşmir'deki protestolarda hayatını kaybedenler, "Keşmir Kara Günü" adıyla düzenlenen törenle anıldı.

        Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud'un ev sahipliğinde elçilik binasında düzenlenen etkinlikte konuşan eski Türkiye-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, uluslararası medyanın Keşmir'de Hint yönetimi tarafından öldürülen yüzlerce insanı görmezden geldiğini söyleyerek, çifte standart uygulandığını belirtti.

        Türkiye'nin her zaman Pakistan'ın ve Keşmirlilerin yanında olduğunun altını çizen Kayatürk, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin ilgili kararını hatırlatarak, verilen sözlerin tutulması gerektiğini dile getirdi.

        Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud ise, "Hepimizin bildiği gibi masum ve silahsız Keşmirlilerin, Hindistan'ın Cammu Keşmir'deki işgal güçleri tarafından bastırılması bir kez daha yeni bir yüksekliğe ulaştı. Burhan Wani'nin 8 Temmuz'da şehit edilmesinden beri 150 Keşmirli hayatını kaybetti, 15 binden fazlası da yaralandı." dedi.

        Kadın, çocuk ve yaşlıların da hedef alındığını dile getiren Mahmud, "Ölümcül silahların barışçıl protestolar yapan sivillere karşı orantısız kullanımı, uluslararası insan haklarının ve insani hukukun bariz bir ihlalidir. Keşmirliler göz ardı edilemez kendi kaderini tayin etme haklarını talep ettikleri için cezalandırılıyorlar." şeklinde konuştu.

        Bu konudaki BM Güvenlik Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) çabalarını hatırlatan Mahmud, uluslararası toplumun "acil olarak işgal altındaki Keşmir'deki bu trajediye kulak vermesi" çağrısında bulundu.

        Dünyanın, Keşmirlilerin istekleri ve ilgili BM kararları doğrultusunda Keşmir sorununa adil, barışçıl ve kalıcı bir çözüm bulunması için üstüne düşen rolü oynaması gerektiğini kaydeden Mahmud, Türk halkı ve hükümetinin desteği ile gösterdiği dayanışma için Keşmirliler ve Pakistan halkının teşekkürlerini iletti.

        Şehitler için saygı duruşunda bulunulan törende, daha sonra konuşmalara geçildi ve hayatını kaybedenler için mum yakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler