Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 8-10 Kasım tarihlerinde "3. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı" düzenlenecek.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl uluslararası hale getirilen çalıştaya yurt dışı ve yurt içinden çeşitli akademisyenler ile uzmanların katılacağı belirtildi.

        İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığınca organize edilen çalıştayın, 8-10 Kasım tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Ülkemizde ve ilimizde deprem tehlikesine farkındalık yaratılmaya çalışılan çalıştayda, konularında uzman kişiler tarafından yeni teknolojik gelişmeler ve dünyada yapılan çalışmalar anlatılacak. İlimize uyarlanmış çalışmaların inceleneceği etkinlikte yakın zamanda ülkemizde Fransız bilim adamı Le Pischon tarafından gündeme getirilen İstanbul depreminin yakın zaman içerisinde olabileceğine yönelik iddialar ve Kocaeli'ne etkileri de deprem uzmanları tarafından tartışılacak. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nda uluslararası ölçekte yapılan çalışmalar, sanayi şehri olan ilimizde afetlerin neden olabildiği endüstriyel kazalara karşı alınan önlemlere değinebilmek amacıyla Ford ve Tüpraş fabrikalarının uzman yetkilileri de yer alacak. Her yıl paydaşları daha da arttırarak yapılacak uluslararası çalıştayda Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler’den gelen akademisyenler tecrübelerini aktaracak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler