Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" etkinlikleri kapsamında Heykel'deki tarihi binayı, kanserin bu türüyle mücadelenin simgesi olan pembe renkle ışıklandırdı.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin, Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaptığı belirtildi.

        Bu çerçevede, 1879 yılında Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan ve özgün mimarisi ile kent merkezinde ilgi odağı olan tarihi binanın, meme kanseri konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla pembe renkle ışıklandırıldığı bildirildi.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin kurucusu olan Bursa'da sağlıklı birey ve sağlıklı toplum hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

        Ölüm nedenlerinde kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada kanserin geldiğini belirten Altepe, "Ancak bu hastalık erken teşhis edildiğinde tedavi edilebiliyor. Bunun için 'Kanserden korkma, geç kalmaktan kork' diyoruz. Vatandaşlarımızın geç kalmaması için bu konuyu gündemde tutmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptık." ifadelerini kullandı.

        İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise toplumda en sık görülen kanser türü olan ve kanser hastası her 4 kadından 1'inde görülen meme kanserinin erken teşhisle önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkati çekti.

        Bunun için de toplumun hastalık konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Akan, şunları kaydetti:

        "Sağlıklı kent demek bilinçli insanlar demek, sağlıklı kent demek tarama yapmak demek. Bursa olarak gerek ikinci basamak gerekse acil sağlık hizmetleri ve aile sağlığında iyi bir ivme yakaladık. Her çalışmada Büyükşehir Belediyemizin desteğini gördük. Bursa'mızı 2023 hedefleri doğrultusunda sağlıklı kentin merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sağlık hizmeti sunumunda en iddialı kentlerden biri Bursa olacak. Her alandaki çalışmalarımıza verdiği destek nedeniyle belediyemize teşekkür ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler