Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik Valiliği ve Şeyh Edebali Üniversitesi iş birliğinde ''Atatürk ve Cumhuriyet'' konulu konferans düzenlendi.

        Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Çetinkaya, cumhuriyette halkın üstünde bir otorite ya da yetkili bir makamın söz konusu olmadığını söyledi.

        Devletin gücünün halktan kaynaklandığını ve cumhuriyetin halkın hükümeti tarafından yönetimi sergilendiği bir rejim olarak vücut bulduğunu anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu:

        ''Cumhuriyetin demokrasiden de farklı olmadığının altını çizmemiz lazım. Cumhuriyet kavramı bu topraklarda Atatürk ile beraber anılan bir hale bürünmüş olmakla birlikte kelime olarak Tanzimat döneminde karşımıza çıkmaktadır. Mustafa Kemal Paşa, yapısı gereği cumhuriyeti bünyesinde barındıran bir isim. Gençlik yıllarından beri bir cumhuriyet olgusu ve kavramı var Mustafa Kemal Paşa'da. Türkiye halk devletidir. Yönetim biçimi de Cumhuriyettir. Bu halkı da refaha, modern yaşama kavuşturabilmek içinde ekonomik manada ele alınan bir ilke, devletçilik ilkesi tüm sektörler için geçerlidir. Bu millet, demokratik bir millet. Demokrasiyi özümsemiş, cumhuriyeti benimsemiş bir millet. O yüzden de cumhuriyetin, cumhuriyetle özdeşleşen Atatürk'ün Cumhurun kalbinde, fikrinde, fiiliyatında ve yaşamında bakidir.''

        Konferansın ardından Vali Süleyman Elban, Çetinkaya'ya üzerinde Osmanlı armasının bulunduğu tabak, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da çiçek hediye etti.

        Konferansa, Vali Elban'ın yanı sıra 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Vali Yardımcıları Hıdır Kahveci ve Mustafa Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ve daire müdürleri ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler