Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün emniyet yapılanmasında görev aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik 19 Ekim'de Samsun ve Amasya'da düzenlediği operasyonda gözaltına alınan zanlılardan C.T. (44), F.M. (38) ve F.Ö'nün (29) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar sağlık kontrollerinin ardından adliye sevk edildi.

        Amasya'da yakalanan E.A. (40) bu ilde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, Samsun'da gözaltına alınan İ.S. (38) ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Operasyonda, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi personeli ve örgütte "emniyet bölge sorumlusunun sekreteri" görevini yürüten İ.S, İLBANK'ta çalışan ve örgütte "emniyet yapılanmasında grup imamlarından sorumlu imam" konumundaki F.M, daha önce açığa alınan 3. sınıf emniyet müdürü ve örgütte "emniyet grup abisi" olarak çalışan C.T, özel bir kurumda öğretmen olan ve örgütte "emniyet grup imamı" görevindeki F.Ö. ile örgütte "emniyet grup abisi" görevini yürüten doktor E.A. gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler