Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca, Fas'ın Türkiye menşeli sıcak haddelenmiş sac ürünleri ithalatına uyguladığı ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bünyesinde dava konusu edilen anti-damping önlemine ilişkin konunun panel aşamasına gelebileceği veya kısa sürede çözümlenebileceği ifade edildi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, Fas tarafından Türkiye menşeli sıcak haddelenmiş sac ürünleri ithalatına karşı bir süredir anti-damping önlemi uygulandığı, söz konusu önlemin Fas'ın DTÖ taahhütlerine ve anlaşmalarına aykırı olduğunu değerlendirildiği hatırlatıldı.

        Bu çerçevede, Fas'ın uygulaması DTÖ bünyesinde dava konusu edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Fas'ın uygulamaları DTÖ bünyesinde şikayete konu yapılmadan önce, iki ülke arasındaki tarihe dayanan dostluk bağları göz önünde bulundurularak ikili çözüm arayışına gidilmiştir. Ancak Fas'ın benimsediği tutuma bağlı olarak bir uzlaşma sağlanamamıştır. Bununla birlikte, DTÖ'deki dava süreci Fas ile her an bir uzlaşmaya imkan tanımaktadır. Bir başka ifade ile Fas gibi Türkiye açısından önemli dost ve kardeş bir ülke ile sektörümüzün menfaatlerini dikkate alacak bir çözüm için Türkiye her zaman diyaloga açıktır. Esasen tercihimiz de halen bu yöndedir.

        Bu durumda, DTÖ sistematiğinin de öngördüğü biçimde Fas ile bir tarih saptayarak en kısa zaman içinde bir araya gelinmesi gerekecektir. Fas'ın yaklaşımına göre süreç bir panel aşamasına gelebilir veya kısa sürede çözümlenebilir. Ekonomi Bakanlığı olarak her zaman olduğu gibi özel sektörle yakın iş birliği içinde çalışmalara devam edilecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler