Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerden ANSET Genel Koordinatörü Dilaver Tanık, 16-23 Ekim arasında düzenlenen 53. Uluslararası Antalya Film Festivalinde, bin 800 kişilik ekibin gece gündüz çalıştığını bildirdi.

        Tanık, yazılı açıklamasında, yerli ve yabancı sanatçıların katılımı ile dolu dolu etkinliklerle gerçekleştirilen Antalya Film Festivali'nin sorunsuz ve başarılı geçmesi için ekiplerin gecesini gündüzüne kattığını belirtti.

        Cam Piramit'in Festival Merkezi olarak hizmet verdiğini belirten Tanık, AKM, Migros ve Markantalya'da ulusal, uluslararası filmlerle, Rengahenk Seçkisi, Ulusal Belgesel Film Seçkisi, Ulusal Kısa Film Seçkisi, açılış ve özel gösterim olmak üzere 100'e yakın film gösterimi gerçekleştirildiğini vurguladı.

        Tanık festivalde, "Onuruna", "Anısına" olmak üzere özel film gösterimleri de gerçekleştirildiğini anımsatan Tanık, "Cam Piramit'te düzenlenen 'Film TMR' içerisinde film buluşmaları, konferansları gerçekleştirdik, Kısa film merkezi oluşturduk ve panel 'Rabarba' adlı sergiyi açtık. Aynı zamanda Konyaaltı Açık Hava Film gösterimleri ve festival yolu etkinlikleri ile sanat dolu günler geçirdik. Festival boyunca festival yolunda 125 etkinlik düzenledik." ifadelerine yer verdi.

        Her yıl festivalin açılışında yapılan "Geleneksel Yıldızlar Geçidi" kortejinin yine Antalyalıların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildiğini ifade eden Tanık, sinema TIR'ı ile Antalya'nın 19 ilçesinde gösterim yaptıklarını aktardı.

        Cam Piramit'in kurulum süresinde 40 TIR malzeme ve 2 bin 500 metrekare halı kullanıldığını ifade eden Tanıt, şunları kaydetti:

        "Uzun süre unutulmayacak bir sahne tasarımı ile festivalimizi başarılı bir şekilde tamamladık. Bunun için dev bir kadro emek verdi. Her şeye değdi. Başkanımız Menderes Türel'in, kusursuz, sorunsuz bir festival gerçekleştirilmesi için ekibimizle gece gündüz bizlere verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Festival başkanımızı başarılı çalışmalar gerçekleştirmesi ekibe de yansıdı. Festivalimizin tüm dünyada konuşuluyor olması bizleri çok sevindirdi. Bu her şeyin üstünde gurur ve onur verici bir duygu."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler