Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Doğu Karadeniz'de kar yağışı ve buna bağlı ulaşımda yaşanan güçlükler nedeniyle yaylalarda bulunan vatandaşlara, merkeze inmeleri ve teröristlerin yararlanmaması için barındıkları yerlerde yiyecek ve içecek türü malzemeler bırakmamaları çağrısı yaptı.

        Gölbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsiminin gelmesi nedeniyle Kaçkar Dağlarında sorun yaşanmaması için önemli çalışmalar yürüttükleri bildirdi.

        Yaklaşan kış mevsiminde karla mücadele için iyi bir müdahale ekibine sahip olduklarını vurgulayan Gölbaşı, "İlçemizdeki yaylalarda kalan vatandaşlarımızın, merkeze inerken yaylasında yiyecek ve içecek türü malzemelerini bırakmamasını önemle belirtiyoruz. Bölgenin güvenliği ve Karadeniz'e sızmaya çalışan terör unsurlarına yaylalarımızın barınak yeri olmaması için bu tür önlemleri almak hepimizin görevidir.'' uyarısında bulundu.

        -"10 Kasım'dan sonra yaylalarda kimse kalmasın"

        Gölbaşı, vatandaşların, kış şartlarının yoğun olduğu dönemde milli park alanındaki yaylalarda bulunmaması gerektiğini vurgulayarak, "Geçmişte yaşanan tecrübelerden dolayı bunu ifade etmek istiyorum. Kışın acil müdahale gerektiği durumlarda en önemli talep yaylalarda mahsur kalan vatandaşlarımız ve ailelerinden geliyor. Bu sorunları artık yaşamamak için 10 Kasım'dan sonra yaylalarda kimse kalmasın. Bu tarihten itibaren yaylada kalan vatandaşlarımızın sorumluluğunu alamıyoruz. Kalan olursa suç işlemiş olacak." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler