Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Karaloğlu, mesajında, aziz milletin inanç, cesaret ve fedakarlıkla elde ettiği zaferin neticesi olan Cumhuriyetin 93'üncü yılını kutlarken, yeni bir çağın eşiğinde, büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

        Türkiye Cumhuriyetinin bu topraklarda kurulan son devlet olduğunu, ancak tek devlet olmadığını ifade eden Karaloğlu, mesajına şöyle devam etti:

        "Yaklaşık bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda kurulan Anadolu Selçuklu Devleti'nin 939'uncu, Osmanlı Devleti'nin de 717'nci kuruluş yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız. Ancak, Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi olan Cumhuriyetimiz, bu topraklarda varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin sürekli tehdidine maruz kalmaktadır. Bu hazımsızlığın neticesi olan saldırılar aralıksız devam etmektedir. Aziz milletimiz, cesaret, fedakarlık ve öz iradesiyle kurduğu Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini bütün dünyaya göstermiştir. Milletimizin, 15 Temmuz gecesi gösterdiği asil ve kararlı tutum bunun en açık delilidir. Milletçe, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, 2023 hedefleri etrafında kenetleneceğimize ve bu yolda, demokrasi şehri Antalya olarak, en güçlü katkıyı sunacağımıza can-ı gönülden inanıyorum. Bu inançla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin mimarı olan istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; Cumhuriyetimizin 93'üncü kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler