Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün emniyet yapılanmasında görev aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlıdan biri tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik Samsun ve Amasya'da 19 Ekim'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan C.T. (44), F.M. (38) ve F.Ö'nün (29) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliye sevk edilen zanlılardan F.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Amasya'da yakalanan E.A. (40) bu ilde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, Samsun'da gözaltına alınan İ.S. (38) ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Operasyonda, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi personeli ve örgütte "emniyet bölge sorumlusunun sekreteri" görevini yürüten İ.S, İLBANK'ta çalışan ve örgütte "emniyet yapılanmasında grup imamlarından sorumlu imam" konumundaki F.M, daha önce açığa alınan 3. sınıf emniyet müdürü ve örgütte "emniyet grup abisi" olarak çalışan C.T, özel bir kurumda öğretmen olan ve örgütte "emniyet grup imamı" görevindeki F.Ö. ile örgütte "emniyet grup abisi" görevini yürüten doktor E.A. gözaltına alınmıştı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler