Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

        Vali Okay Memiş başkanlığında Valilikte düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri katıldı.

        İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Aşıcı, toplantıda yaptığı sunumda, işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenen 10 mesleki eğitim kursuna 158 kişinin katıldığını kaydetti.

        Aşıcı,186 iş yerinde, 73 farklı meslekte, 234 İşbaşı Eğitimi Programı düzenlendiğini belirterek, kendi işini kurmak isteyen kişilerin, kurmak istedikleri işin iş planlarını geliştirmelerini sağlamak amacıyla, Gümüşhane Belediyesi ve Kürtün Belediyesi ile birlikte yürütülen girişimcilik eğitimleri kapsamında bu yıl 200 kişiye eğitim verilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

        Eski hükümlülerin ve çalışabilir durumdaki engellilerin iş gücü piyasasına katılabilmeleri için çözüm üretmeye çalıştıklarını anlatan Aşıcı, son yıllarda eski hükümlü ve engellilerin kendi işini kurması, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmesi ve rehabilitasyonu için 36 bin liraya kadar hibe verilmeye başlandığını da kaydetti.

        Vali Memiş, ilçelerde düzenlenen kursların il merkezinde de açılması gerektiğini belirtti.

        Her kentin bir takım dinamikleri olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, şunları dile getirdi:

        "Pestil ve köme konusunda da Türkiye'de bizden daha iyi olan bir yer yok. Bu nedenle biz buna odaklanmalı, pestil köme kursları açmalıyız. Gümüşhane'nin 5 bin ton yıllık üretimi var. Dolayısıyla en fazla istihdam sağladığımız alan da bu. Aynı şekilde doğa ve yayla turizmi, organik tarım ve hayvancılık, madencilik, yöresel ekmek yapım kursu, organik süt ürünleri ve ceviz yetiştiriciliği gibi Gümüşhane olarak güçlü olduğumuz alanlarda da kurslar açmalıyız."

        Toplantıda daha sonra kurul üyeleri söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler