Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Kendirli, mesajında, cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içinde olduğunu belirterek, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de bugünü huzur ve güven içinde kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti.

        Cumhuriyeti korumak, kollamak ve yaşatmanın her vatandaşın ödevi olduğunu vurgulayan Kendirli, şunları kaydetti:

        "Büyük önder Atatürk’ün söylediği gibi, bugün hepimize düşen ortak görev ulusal değerlere, bilince, cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir. Geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğumuzun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü olan böylesine büyük günde, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, büyük önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

        Selahattin Ekicioğlu da Anadolu insanının, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çetin ve zor şartlar altında büyük bir kararlılık ve azimle verdiği kurtuluş mücadelesinin ardından eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin teminatı olan cumhuriyetin ilanının 93. yılını kutlamanın onuru, gururu ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.

        Cumhuriyetin kazanımlarından asla ödün vermeyeceklerini vurgulayan Ekicioğlu, şunları ifade etti:

        "Cumhuriyetimizi yaşatmak, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir hedeftir. Bu anlamda, hepimiz büyük bir kararlılıkla ülkemiz ve cumhuriyetimiz adına sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Cumhuriyetin coşkusunu yaşatmak ve bilincini gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur. Büyük bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu eşsiz mirası bırakan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler