Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Almanya'da yaşayan Türkler'in yardım kampanyası ile Bielefeld kentinde faaliyet gösteren Engelli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan bir tır dolusu yardım malzemesi, Antalya Büyükşehir Belediyesine teslim edildi.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'da yaşayan engelli vatandaşlar için düzenlenen kampanya çerçevesinde engellilerin ihtiyaçları ve yapılabilecek yardım konusunda Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi alındı.

        Türk ailelerden toplanan yardımlarla satın alınan, 90 tekerlekli sandalye, 22 akülü sandalye, 100 kol değneği, 8 yatak, 30 tuvalet sandalyesi, 50 yürüme yardımcısı, bir yatak vinci, bir yatalak ayakta tutma aleti ve 4 koli yatalak bezi, belediyesi yetkililerine teslim edildi.

        Yardımlarla ilgili bilgi veren Bielefeld Engelli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel, "Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz örnek çalışma ile Antalya'da engelli vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak 300 bin lira değerinde bir tır dolusu malzemeyi Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim ettik. Burada da engelli vatandaşlarımıza çeşitli malzeme desteği sağladık. Bu tür yardımlarda gurbetçi vatandaşlarımızın katkısı büyük oldu. Önümüzdeki aylarda da yardımlarımız devam edecek." açıklamasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler