Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, şehit babası emekli öğretmen Salim Yarar'ı ziyaret etti.

        Şehit Babası Yarar tarafından Şırnak'ta şehit olan oğlu ve diğer mehmetçiklerin anısını yaşatmak amacıyla Adapazarı ilçesi Çökekler Mahallesi'nde evinin yanında oluşturan mini müzeyi gezen Kösele ve Gürak, buradaki eserleri inceledi, şehit ailesiyle sohbet etti.

        Kösele ve Gürak daha sonra, İzmir'in Foça ilçesinde askerliğini yaparken Olağanüstü Hal (OHAL) Bölgesi'ndeki Şırnak'ta 8 Ocak 1994'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen Fatih Kemal Yarar'ın mahalle kabristanlığındaki mezarını ziyaret etti.

        Yarar, yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müzenin herkese açık olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler