Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - SİNAN USLU - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Aziz millet, ne zaman, niçin, nerede sokağa çıkması ve meydanlara dökülmesi gerektiğini, 15 Temmuz gecesi cümle aleme göstermiştir. Bunun dışındaki amaçlara matuf hiçbir çağrı kesinlikle karşılık bulmayacaktır." dedi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın terör soruşturması kapsamında gözaltına alınması üzerine HDP'li siyasetçilerin sokak çağrısına AK Parti'den tepki geldi.

        AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, yapılan çağrının, "HDP'nin tükenmişliğini gösterdiğini" ifade etti.

        HDP'nin siyasi denklemin dışında kaldıkça bu tür teröre yakın yöntemlere başvurduğunu dile getiren Şahin, bölge halkının HDP'nin söylemlerine hiçbir şekilde itibar etmediğini vurguladı. "Yaptıkları çağrı adeta PKK'nın, Kandil'in sözcülüğünü yapmaktır." diyen Şahin, bölge halkının artık HDP'ye prim vermediğini, HDP'nin de bir siyasi parti olma vasfının tükenmeye başladığını ifade etti.

        Bu tür çağrıların kesinlikle karşılık bulmayacağını vurgulayan Şahin, "Çünkü aziz millet, ne zaman, niçin ve nerede sokağa çıkması gerektiğini, meydanlara dökülmesi gerektiğini, 15 Temmuz gecesi cümle aleme göstermiştir. Bunun dışındaki amaçlara matuf hiçbir çağrı kesinlikle karşılık bulmayacaktır. Artık siyaseten tükendiler, köşeye sıkıştılar. Siyasi hamlelerden çok terörize yöntemlere başvuruyorlar. Bölge halkının onlardan beklediği bu değil. Bölge halkının hissiyatını okuyamadıklarını, bölge halkının, bölgenin gerçekliklerinden koptuklarını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

        Şahin, bölgedeki vatandaşların aynı zamanda 6-7 Ekim olaylarının da mağduru olduğunu hatırlatarak, "Bu, aslında son bir yılda terörle mücadele konusundaki ortaya konan başarıyı da gösteriyor. Artık şehirlerde terör örgütünün uzantıları, terörist gruplar olmadığı için HDP'nin bu çağrıları karşılık bulmuyor. 6-7 Ekim ile bugünün arasındaki en temel fark bence budur." ifadelerini kullandı.

        - "Amaçları Türkiye'yi kaosa sürüklemek"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milli birliğe ve kardeşliğe kast eden terör örgütleri ve onların siyasi uzantılarıyla sonuna kadar mücadele edileceğini vurguladı.

        6-7 Ekim olaylarını hatırlatan Çalık, "Yaklaşık 50'ye yakın vatandaşımızın vefat ettiğini, Yasin Börülerimizin, 15-16 yaşındaki evlatlarımızın nasıl katledildiğini hepimiz hatırlıyoruz. O gün sokağa çıkan vatandaşlarımızın bugün artık HDP'li sözcülere asla kulak vermediğini çok net görüyoruz. Daha önce Selahattin Demirtaş'ın yaptığı çağrı, Figen Yüksekdağ'ın çağrısı nasıl vatandaşımız nezdinde anlam bulmadıysa bundan sonra da bulmadığını görmüş olmak bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

        Yerel yöneticilerin asli vazifelerinin millete hizmet götürmek olduğunun altını çizen Çalık, millete hendek kazarak, PKK'ya yandaşlık yaparak hizmet edilemeyeceğini vurguladı.

        Gözaltılarla ilgili sürecin hukuki çerçevede devam edeceğini belirten Çalık, "Türkiye'nin birliğine, kardeşliğine atılan kurşunlar ne kadar tehlikeliyse bu çağrılar da en az onuna kadar tehlikeli. Ortalığı ateş çemberine çevirmek isteyen PKK, PYD, YPG terör örgütü üyeleri, vatandaşlarımızı sivil, yaşlı, genç, asker, polis, korucu demeden nasıl katlediyorlarsa bu çağrılardaki amaçları da Türkiye'yi kaosa sürüklemek." ifadelerini kullandı.

        Çalık, devletin ve hükümetin vatandaşların yanında olduğunu, bölgede oluşturulan korku hegemonyasının vatandaşın üzerinden kalktığını vurguladı.

        Bu tür çağrıların cevap bulmayacağına işaret eden Çalık, "Vatandaşımızın cevap vermemiş olması da Türkiye Cumhuriyeti devletinin cumhurbaşkanına, başkomutanına, hükümetine olan inancından kaynaklanmaktadır. Terör örgütüyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Korkuyla ya da insanlarımızın duygularıyla oynayarak oy almaya çalışan HDP'nin gerçek yüzünü, milletimiz, vatandaşımız çok net bir şekilde gördü." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler