Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Kızılay Haftası dolayısıyla 30 Ekim'de tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

        Şahin, Kızılay Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türk Kızılayının insani yardım konularında din, dil, ırk, ayrımı gözetmeden 137 ülkede yardıma muhtaçlara el uzatan bir kuruluş olduğunu ve 148 yıldır sürdürülen hizmet ile mazlumlara umut olarak en çetin şartlarda bile farklı kıtalara hizmet götürerek adından söz ettirdiğini ifade etti.

        Kızılayın dünyada Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu, her geçen gün daha fazla insana yardım eli uzattığını aktaran Şahin, acil durumlarda hızla müdahalede bulunarak, yardım ifadesini tam manasıyla yaşattığını vurguladı. Şahin, mesajında şunları belirtti:

        "Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan temizleme operasyonu sırasında yaşanabilecek olası göç dalgasına karşın Irak'a insani yardım gönderen ilk sivil toplum kuruluşu Kızılay olmuştur. Böylesine kutlu bir görevi ifa eden Kızılayımız her türlü destek ve övgüyü fazlasıyla hak etmektedir."

        Kızılay Haftası dolayısıyla Türk Kızılayınca başlatılan "Vatan Sana Canım Feda" kampanyasını desteklediklerine işaret eden Şahin, 30 Ekim'de tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler