Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, "Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için gayret göstermek, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir." ifadelerini kullandı.

        Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türk milletinin istiklal ve istikbal için verdiği milli mücadeleyi zafere ulaştırarak ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun 93. yıl dönümünün, 81 ilde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti.

        Cumhuriyetin 93 yıllık tarihinden, milletin en kavi şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini göstermesi, gelecek için ümit vermesi açısından, atılan her adımda ders alınması gerektiğine işaret eden Gül, "Büyük zorlukların üstesinden gelerek zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi'miz, bugün demokrasinin kalbi olan ve bu meziyeti nedeniyle hainler tarafından hedef alınan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bizzat sevk ve idare edilmiştir. Devletimizin temelleri atılırken milli irade esas alınmıştır. Devletimizin bekası da milli irade ile sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Asla hain emellerinize ulaşamayacaksınız"

        Türkiye'nin son 14 yılda kurduğu demokratik istikrarın korunmasının, millet iradesinin en net şekilde yönetime yansıması ve milletin, yönetimi vesayetçi yapılardan devralması nedeniyle büyük önem taşıdığını vurgulayan Gül, şu ifadeleri kullandı:

        "Bu noktada hedeflediğimiz başkanlık sistemi, yönetimde istikrarı ve millet iradesinin doğrudan temsilini sağlayacaktır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik taarruzların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır.

        Gelinen noktada, maşalığını FETÖ/PDY'nin yaptığı hain 15 Temmuz kalkışma da bölücü terör örgütü PKK'nin gerçekleştirdiği alçak eylemle de barış dini İslam'ı terörle bir araya getirmeye çalışan DEAŞ'ın faaliyetleri de aynı hedefe yönelik olup, aynı tezgahların sonucudur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'Topunuz gelin', Asla bu milletin birliğini bozamayacak, asla bu ülkenin beraberliğini sarsamayacak, asla hain emellerinize ulaşamayacaksınız."

        - "Aşamayacağı hiçbir engel yoktur"

        Gül, 1919'da zor şartlarda başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın, 1923'te yeni devletin kuruluşunun ilan edilmesiyle taçlandırıldığını, bugün de karşılaşılan meseleleri, 2023 hedeflerine ulaşarak arkalarında bırakacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için gayret göstermek, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu millet bir olursa, iri olursa, beraber olursa, kardeşçe yürürse, hep birlikte Türkiye olursa aşamayacağı hiçbir engel yoktur. İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılına, 2023 hedeflerimize ulaşmış, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış ve birlik, beraberlik, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum."

        Gül, vatandaşların bayramını kutlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları vatan kılan tüm şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler