Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2023 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Birilerine inat Cumhuriyet'imizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

        Tüfenkci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin mesaj yayımladı.

        Cumhuriyetin 93. yılını kutlamanın mutluluğunun milletçe yaşandığını belirten Tüfenkci, Kurtuluş Savaşı'nda milletin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen gösterdiği destansı direnişinin sonucu olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihin en önemli dönüm noktası olduğunu aktardı.

        "29 Ekim, yeniden doğuşun ve mucizenin yıl dönümüdür." ifadesini kullanan Tüfenkci, Cumhuriyetle egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescillendiğini, milletin yönetimde söz sahibi olduğunu, demokratik değerlerin her alana yansıdığını vurguladı.

        Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

        "Hükümetlerimiz döneminde Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar, demokratik kazanımlarımızın korunması ve millet iradesinin yönetimin her alanına yansıması için gayret gösteriyoruz. Türkiye, ilk kez millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına sahiptir ve milletin iradesini her şeyin üzerinde tutan bir hükümetle yönetilmektedir. Hükümetlerimiz döneminde millet devletiyle kucaklaşmış, bütünleşmiştir. Son 14 yıldaki temel düsturumuz şudur ki istikameti çizecek tek kuvvet millettir. Söz de karar da millete aittir. Millet iradesini yok saymaya çalışanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de hüsrana uğramışlardır. 93 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde devletimizi ve cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak için hep birlikte mücadele ediyoruz."

        Geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin birlik ve kardeşliğini hedef almaya çalışanların, Türkiye’nin istikrarına, ilerlemesine engel olmak isteyenlerin karşılarında millet iradesini bulduklarına işaret eden Tüfenkci, 15 Temmuz'da tanklara ve mermilere karşı duran milletin cesareti ve dirayetiyle vatan hainleri önünde duvar örülerek yeni bir başarı hikayesine imza atıldığını bildirdi.

        Türkiye'de terör örgütlerine, ihanet şebekelerine yer olmadığına dikkati çeken Tüfenkci, hiçbir kuvvetin kendilerini yollarından döndüremeyeceğini vurguladı.

        Bakan Tüfenkci, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikametinin hep daha ileriye çevrildiğini, demokrasinin geliştirildiğini, hak ve özgürlüklerin genişletildiğini ve hukuk düzeninin güçlendirildiğini aktararak şunları kaydetti:

        "2023 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Birilerine inat Cumhuriyet'imizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz. Ülkemizi, dünyanın en güçlü, en saygın ülkeleri arasına yükselteceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler