Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığı ve en aziz eseri olduğunu belirtti.

        Hisarcıklıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, cumhuriyetin Türk milletini medeniyet yarışında en ileri taşıyacak ortak değer olduğunu kaydetti.

        Milletin iradesine duyulan saygının en büyük erdem olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet bağımsız olarak, birlik beraberlik içerisinde yaşayacağını, Türk iş dünyası olarak üzerlerine düşen ekonomik gelişmeyi sağlama görevini, yerine getirmeye söz verdiklerini bildirdi.

        Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "29 Ekim 1923 yılında kurulan ve uğrunda atalarımızın canlarını feda ettiği Cumhuriyetimizin yeni yaşını, büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. En aziz eseridir. 15 Temmuz'da bu necip millete yöneltilen hain planları püskürten işte bu sarsılmaz bağlarımız ve gönüldaşlığımızdır. Bu düşüncelerle, Türk özel sektörü adına ülkemizin bu güzel ve anlamlı gününün sevincini gönülden paylaşıyorum. Yaşasın Cumhuriyet."

        - "29 Ekim içinde kahramanlıklar barındıran bir gün"

        Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da 29 Ekim'in bağımsızlığı, hürriyeti ve milli egemenliği sahiplenen, büyük mücadele vererek Cumhuriyete sahip olan Türk halkının bayramı ve içinde nice kahramanlıklar barındıran büyük bir gün olduğunu belirtti.

        Büyük mücadelelerle elde edilen kazanımların, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorunda olduğunun altını çizen Apaydın, mesajını şöyle sürdürdü:

        "Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere de ulaşacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'muasır medeniyet seviyesine' ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirilmesini hedeflemişti. Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin yönetimidir. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi Türk şoför camiası olarak şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler