Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PEKİN (AA) - Çin Komünist Partisi (ÇKP) 18. Merkezi Komitesi 6. Genel Kurul toplantıları sonrası açıklanan bildiride Çin Devlet Başkanı Şi Cinping için “önder” ifadesi kullanıldı.

        Başkent Pekin’de 4 gün süren Çin Komünist Partisi 18. Merkez Komitesi ve 6. Genel Kurul Toplantıları sonrası yayınlanan bildirilerde demokratik merkeziyetçilik ve ortak liderlik gibi ifadelerin kullanılmasının yanı sıra, Başkan Şi için de "önder" kelimesi kullanıldı.

        Parti tarihinde biri ülkenin kurucusu Mao Zıdong, diğeri Çin’i dünyaya açarak ekonomik açıdan büyük atılımlar yapmasını sağlayan Dıng Şiaoping'den sonra Başkan Şi’ye de verilen önder ünvanı, genel kurul toplantıları sonrası Çin basınında yer aldı.

        Yayınlanan bildirilerde partinin merkezileşmesi ve "Önder Şi” etrafında kenetlenmesi konusundaki vurgular, Başkan Şi’nin gelecek dönemde daha geniş yetkilerle donatılacağına işaret ediyor.

        Mao ve Dıng’a verilen önderlik makamının, göreve geldiği ilk günden bu yana yolsuzlukla mücadeleyi ön planda tutan Şi’ye de verilmesi, toplantılar sonrası yapılan bildiriyle resmiyet kazandı.

        Hali hazırda Devlet Başkanı, Merkezi Askeri Komisyon Başkanı, ÇKP Başkanı gibi ünvanları olan Şi’ye, devletin en güçlü makamındaki yetkili olma özelliği de oy birliğiyle kabul edildi.

        Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2017’de düzenlenecek Ulusal Kongre’de devletin en üst düzey liderlik kurulu olan Merkezi Komiteyi belirleyecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler