Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde " Genç Çiftçi Projelerinin Destekleme Programı" kapsamında 120 koyun hibe olarak çiftlere dağıtıldı.

        Proje sorumlusu Ali Şen, yaptığı açıklamada proje kapsamında ilçe genelinde 49 çiftçinin hibe almaya hak kazandığını söyledi.

        Proje kapsamında ilk etapta küçükbaş hayvanları hak sahiplerine teslim ettiklerini belirten Şen, "İlçe genelinde hibe destek kredisi kabul edilen 49 çiftçiden 31'i hayvancılık, 18 kişi ise tavukçuluk, seracılık ve arıcılık başvurusunda bulundu. Hibe desteklerinin ilkini iki hafta önce teslim ettik kişi başına 30 bin lira destek sağlanıyor, 40 keçiyi hak sahiplerine teslim etmiştik. Bu günde devlet üretim çiftliğinden getirilen 120 koyun hak sahiplerine teslim edildi." dedi.

        Kıvançlı Mahallesinde yaşayan Muzaffer Sonka da kendisine hibe desteğinden bulunan Tarım Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek, " Bundan altı ay önce genç "Çiftçi Hibe Programına başvurdum. Bu gün bana 40 koyu teslim edildi. İnşallah besleyeceğiz sütünden ve kuzularından faydalanacağız" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler