Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü nediyle kutlama mesajı yayımladı.

        Erkoç, yayımladığı mesajında, Cumhuriyet Bayramı'nın, dünyada eşine az rastlanan bir inanç ve azmin sonucu olduğunu belirtti.

        Kurtuluş Savaşı'nın milletin var olma savaşı olduğunu, cumhuriyetin ise yeniden dirilişin simgesi olduğunu aktaran Erkoç, mesajında şunlara yer verdi:

        "Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Aziz milletimiz, bu fedakarlığın en büyük örneğini bu topraklarda bugüne dek gördüğümüz en büyük ihanetin, en büyük vatan hainliğinin, bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüğün yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi göstermiştir. 15 Temmuz’da aziz milletimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde uçaklara, tanklara, bombalara karşı yüreklerini, bedenlerini ortaya koyarak kanlı darbe girişimini ve ülkemizi işgal planını boşa çıkarmış ülkemizin ve coğrafyamızın tarihini değiştirmiştir."

        - Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek

        Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise cumhuriyetin 93. yıl dönümünü, bütün ülkede olduğu gibi ilçede de kutlamanın gururu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

        Mahçiçek, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

        "Güzel ülkemizi 100 sene önce almaya çalışanların bugün halen aynı amaçları güderek hareket ettiklerini görmekteyiz. Bizlere düşen tüm bu tehlikelere karşı tek yürek olup, milletin iradesine sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi yükseltmektir. Cumhuriyet, tarihimizde, Türk milletinin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının en büyük kanıtıdır. Ecdadımızın bizlere ve gelecek nesillere bıraktığı bu kıymetli mirası koruma ve yüceltme konusunda milletimizin her bir ferdi aynı inancı ve sorumluğu benliğinde taşımakta, ülkemizi el birliği ile geleceğe taşıma noktasındaki gayretini sürdürmektedir. Bu önemli günde, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, milletimizin kalbinde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, dualarımızla anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum."

        - Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay

        Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay de ateş çemberi içerisinde olan bir milletin en karanlık günlerden doğan, her atlattığı badirelerle gençleşen ve yeniden doğan cumhuriyetin 93. yaşında olduğunu belirtti.

        Okay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Tarihte olduğu gibi bugün de büyük bir mücadele ile birliğimizi ve dirliğimizi müdafaa için gayret gösteriyoruz. Bugün etrafı ateş çemberine dönen ülkemiz mazluma umut, zalime korku salar durumdadır. Tarihinden ders alarak gelişen ve geleceğe yön veren bu millet, kendine 2023'ü hedef koymuştur. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılı yeni Türkiye'nin aynası olacaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bizi geleceğe taşıyan bu inançla cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler