Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Üzerinde bulunduğumuz coğrafyayı bizlere vatan kılan ecdadımızın bu kutlu mirasına sahip çıkma irade ve azmini göstermekten bir an geri durmuyor, güçlü yarınları milletimizle inşa ediyoruz." ifadesini kullandı.

        Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 93 yıl önce millet olarak verilen diriliş mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandırıldığını, ülkenin istikametinin belirlendiğini vurguladı.

        Milletle ordunun sırt sırta Kurtuluş Savaşı’ndan alnının akıyla çıktığını vurgulayan Şahin, 23 Nisan 1920′de Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla müjdelenen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, 29 Ekim 1923’te tüm dünyaya ilan edildiğini aktardı.

        "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" temeli üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alarak, geleceğe emin adımlarla yürüdüğüne dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

        "Üzerinde bulunduğumuz coğrafyayı bizlere vatan kılan ecdadımızın bu kutlu mirasına sahip çıkma irade ve azmini göstermekten bir an geri durmuyor, güçlü yarınları milletimizle inşa ediyoruz. Özellikle son 14 yılda ekonomi, demokrasi, hukuk, siyaset alanlarında büyük bir sıçrama yakalayan Türkiye Cumhuriyeti devleti, dünyada söz sahibi ülke hüviyetini kazanmıştır. Gerek savaş çığırtkanlığı yapan zalimlerin zulmü altındaki mazlumların gerekse dünyanın bir başka yerinde açlıkla imtihan olan kardeşlerimizin dertleriyle dertleniyor, etrafımıza barış, adalet ve huzuru yaymak için gece gündüz çabalıyoruz."

        Türkiye’nin bu yükselişini çekemeyenlerin, devletle millet arasına nifak tohumları ekmek için fırsat kolladıklarını belirten Şahin, "15 Temmuz gecesi harekete geçen şer odaklarının hain darbe girişimini milletimiz, ortak duygu etrafında kenetlenerek bertaraf etti. Haritamızın sınırlarıyla, milletimizin huzuruyla oynamak isteyenlere, millet iradesinin üstünde hiçbir gücün olamayacağı bir kez daha hatırlatıldı." değerlendirmesinde bulundu.

        Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Türklerin vatan sevgisiyle dolu olan göğüsleri, düşmanların lanetlenmeyi gerektiren tutkularına karşı daima demirden bir duvar gibi yükselecektir." sözlerine atıfta bulunan Şahin, mesajında, başta Atatürk olmak üzere, bu toprakları kendilerine emanet eden şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anarken, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler