Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ahmet Yesevi Üniversitesi Hazırlık Fakültesinde, "Yesevi Kazakça" dil öğretim seti okutulmaya başlandı.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Mütevelli Heyet Başkanlığının geçen yıl "Yesevi Türkçe" seti ile eş zamanlı olarak hazırlıklarını yürüttüğü "Yesevi Kazakça" dil öğretim seti, hazırlık sınıfları bünyesinde okutulmaya başladı.

        Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının öncülüğünde hazırlanan "Yesevi Türkçe" ve "Yesevi Kazakça" dil öğretim setleri, üniversite tarihinin profesyonel anlamdaki ilk eserleri olma özelliğini taşıyor.

        Ahmet Yesevi Üniversitesi Hazırlık Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ahmet Güngör, dil öğretim setlerinin, Türk dünyasının geleceğini temsil edecek bugünkü gençler arasındaki iletişim, birlik ve bütünlük için önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

        Ahmet Yesevi Üniversitesi Hazırlık Fakültesi Kazak Dili Bölümü Başkanı Dr. Janar Süyinjanova ise "Yesevi Kazakça" eserine başlamadan önce ve başlangıç aşamasında pek çok konferans, panel, çalıştay ve seminere katılıp, özel olarak Türkiye'de araştırma ve incelemelerde bulunduklarını vurguladı.

        Kitabın Ahmet Yesevi Üniversitesi Hazırlık Fakültesinde uzun yıllar görev yapan Kazak dili hocalarının tecrübeleriyle ortaya çıktığına işaret eden Süyinjanova, tüm bu özellikler bir arada değerlendirildiğinde, eserin Kazakistan için de çok önemli ve çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler