Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'ncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Baysan mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla başlayan ve milletin yüksek iradesiyle kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın taçlandırıldığı, ülkemiz tarihinde aydınlanma ve çağdaşlaşmanın bir sembolü olan cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümünü büyük kıvanç ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

        93 yıl önce gerçekleştirilen bu büyük devrimle Türk insanının tebaa olmaktan çıkarak vatandaş konumuna yükseldiğini ve neticesinde milletin devletin tek ve gerçek sahibi olduğunu belirten Baysan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı aydınlanma ve kalkınma hareketi neticesinde, egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslim edildiğini kaydetti.

        Baysan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

        ''Ulusumuz, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara minnet ve şükran duymaktadır. Türk insanı bugünlere nasıl gelindiğini unutmamalı, karşılaştığı sorunları birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmalı ve aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmalıdır. Günümüzde coğrafyamızda ve tüm dünyada yaşanan olaylar 93 yıl önce kurulan cumhuriyetimizin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, yüceltmek, gelecek nesillere taşımak, cumhuriyeti kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda nice bedeller ödeyen milletimize karşı tarihi sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anıyorum.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler