Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Başkan Ergün, mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün "benim en büyük eserim" dediği ve yüce Türk milletinin canı pahasına büyük fedakarlıkla kurduğu cumhuriyetin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatı olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti.

        Ergün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşın adıdır. Cumhuriyet, Anadolu insanının Büyük Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin adıdır. Cumhuriyet, bağımsız ve başı dik bir ulus olarak yaşama kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır. Ulu Önder Atatürk’ün 'benim en büyük eserim' dediği ve yüce Türk milletinin canı pahasına büyük fedakarlıkla kurduğu cumhuriyeti korumak bizim birinci görevimiz olmalıdır. Çünkü cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Başta cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler