Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından " Yanlış Algılar ve Doğru İslam Sempozyumu" düzenlendi.

        GAPTEM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyum saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

        HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yaptığı konuşmada sempozyumda farklı fikir ve düşüncelerin yoğun olarak tartışılacağı belirterek "İlahiyat Fakültesi diğer fakültelere göre daha çok çalışmasını, bizi yönlendirmelerini istiyoruz. Üniversiteye ışık olmasını ve bu ışığı halkımıza yansıtmasını bekliyoruz. Biz doğru İslamiyeti anlatmaya çalışmalıyız. Ama daha önemlisi kendimizden başlayarak doğru İslamiyeti yaşayarak örnek olmalıyız." diye konuştu.

        HRÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz de üniversite olarak halkın İslam'ın yanlış algılanması önüne geçmek ve bu konularda bilinçlendirmek için sempozyumu düzenlediklerini söyledi.

        Akgündüz, "Sempozyumun konusu yaşadığımız hadiselerle ilgili İslam'ın yanlış algılanması ve doğru İslam. Hepimiz üç buçuk ay önce İslam'ın yanlış algılayan gurubun neler yaptığını bizzat müşahede ederek yaşadık. Biz de üniversite olarak halkımızı bu konularda uyarmak ve bilinçlendirme adına bu sempozyumu düzenliyoruz." dedi.

        Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, "Kur’an ve sünnet karşısında Müslümanların tutumu" adlı sunum gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler