Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerden son grup olarak 13'ü daha adliyeye sevk edildi, mahkemeye sevk edilen polislerden 7'si tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "emniyet yapılanması" iddialarına yönelik sürdürülen soruşturmada önceki hafta gözaltına alınan polislerden 13'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından son grup olarak Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye gönderilen şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 6 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan polis sayısı 40'a yükseldi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, 44 ilde gerçekleştirilen operasyonda 82 polis gözaltına alınarak Manisa'ya getirilmişti. Gruplar halinde daha önce adliyeye sevk edilen 69 polisten 33'ü tutuklanmış, 36'sı ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

        Öte yandan il merkezi ve Turgutlu ilçesinde de soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen ve kayyum atanan şirket çalışanlarından gözaltına alınan 4 personel ile 4 adliye personeli, emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

        8 zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler