Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "15 Temmuz gecesi vatanın her sathında vatandaşı sokağa döken, birliğine, beraberliğine yegane sebep, cumhuriyetin temel ilkeleridir." ifadelerini kullandı.

        Uysal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Mesajında, cumhuriyetin, milletin ve memleketin birleştirici gücü olduğunu vurgulayan Uysal, "Yakın zamanda, 15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız hain darbe girişimi, cumhuriyetin, bu ülkenin güvenlik şemsiyesi olduğunu ortaya koyacak birçok meseli geride bırakmıştır." değerlendirmesini yaptı.

        Uysal, mesajında şunları kaydetti:

        "15 Temmuz’a kadar gelinen süreçte, takiyelerle, kumpas ve iftiralarla, cumhuriyet karşıtı PR’larla, adım adım cumhuriyetin altını oyanlar, 15 Temmuz gecesi cumhuriyete kastetmişlerdir. Ve elbette yıllardır, cumhuriyet karşıtı koroya önderlik edenler, 15 Temmuz’un, dahası bu hain darbe girişiminin bilinçaltlarındaki zuhurunun da sorumlularındandır. Bilinmelidir ki 15 Temmuz gecesi vatanın her sathında vatandaşı sokağa döken, birliğine, beraberliğine yegane sebep cumhuriyetin temel ilkeleridir. Cumhuriyet, milletin iradesi demektir ve milletin iradesine sahip çıkmasına, iradesi için sokağa çıkmasına, iradesi için tankın, topun, tüfeğin önünde durmasına temel dayanaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler