Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Çatak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Çatak yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen programa, ilçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, AK Parti ilçe Başkanı Tahsin Babur, kurum amirleri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamalarda, Kaymakam Akgül, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

        Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Akgül, şunları söyledi:

        "Cumhuriyetimizi ve istikbalimizi tehdit oluşturan unsurlar 15 Temmuz gecesi harekete geçmiş ve milli iradeye darbe indirmek istemiştir. Ama milletimiz, o gece tıpkı 717 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Nene Hatunları, Seyit Onbaşıları, Hasan Tahsinleri bağrına basan bu vatan, Ömer Halis Demirleri de bağrına basacaktır."

        Program, öğrencilerin şiir okuması ve çeşitli gösterilerin ardından resmi geçit töreni ile son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler