Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara'nın Kızılcahamam ve Çubuk ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

        İlçe stadında düzenlenen törende konuşan, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Cumhuriyet'in 93.yılını kutlamanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

        Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmediğini anlatan Yıldız, Türk milletinin milli birlik ve beraberlikle güçlükleri her zaman yendiğini ifade etti.

        Tören, konuşmaların ardından lise öğrencilerinin şiir okuması ve askeri ve resmi araçlarının geçişinin ardından sonra erdi.

        - Çubuk ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

        Çubuk ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri, gazileri minnetle andıklarını belirtti.

        Cumhuriyet'in yeniden dirilişin simgesi olduğunu vurgulayan Şahin, "15 Temmuz'da milli irademize, birlik ve beraberliğimize karşı yapılan hain saldırı milletimizin üstün cesareti ve direnişi sayesinde durdurulmuştur. Çubuk halkı milli görev bilinci ile büyük bir fedakarlık, vatan sevgisi göstermiş olup devlete ve millete karşı yapılan darbe girişimi karşısında birbirine kenetlenmiş ve demokrasiye sahip çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

        Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Buran Ünel, "Akdenize doğru" isimli şiiri okudu.

        Cumhuriyetin 93. yılı anısına düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler