Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Karamanlı ilçesinde Cumhuriyet’in 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

        Belediyenin kapalı pazar alanında düzenlenen törene, Kaymakam Yusuf Altun, Garnizon Komutanı Tarran Güney, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Törende konuşan Kaymakam Altun, bugün, milli duygu birliğinin büyük bir coşku ile tezahür ettiğini söyledi.

        Günün, milletçe ortak değerlerin etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günü olduğunu ifade eden Altun, konuşmasına şöyle devam etti:

        "29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimiz, bin yıllık varlığımızın yeni bir heyecanla teyidi olarak, 4 kıta, 7 iklimde hüküm süren 600 yıllık çınarımız Osmanlı Devleti ile birlikte, bu milleti tümüyle boğmaya, yok etmeye çalışan güruha karşı, hala dimdik ayakta olduğumuzun, haykırışımızın adıdır."

        Konuşmasında gençlere de seslenen Altun, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ey yükselen nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu devam ettirecek sizlersiniz" dediğini hatırlatarak, hür düşünce, bilim ve bilgiye önem vermeleri gerektiğini söyledi.

        Törende, öğrencilerde şiirler okuyup, folklor gösterileri sundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

        Program, resmigeçit törenin ardından son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler