Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Şanlıurfa ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.

        Ceylanpınar'da ilçe stadında düzenlenen programa Kaymakam Ahmet Karatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kaymakam Karatepe törende yaptığı konuşmada devletin asli unsuru olan milletin kendini devlet yönetiminde en etkin bir şekilde görebileceği yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu söyledi.

        Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Karatepe, "Cumhuriyetin millet iradesinin tecelli etmesi açısından olmazsa olmazı da demokrasidir. Her organizmanın yaşadığı gibi devlet yönetiminin de değişen şartlara göre gelişim göstermesi doğaldır. Nitekim son yıllarda ülkemiz yönetiminde de son derece köklü gelişmeler sağlanmaktadır ve inşallah sağlanmaya devam edecektir. Cumhurun, reisini kendisinin doğrudan seçebilmesi bunun en güzel göstergelerinden biridir." ifadelerini kullandı.

        Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken, çocukların 15 Temmuz darbe girişimini anlatan gösterimi ise izleyenlerden alkış aldı.

        Tören alanına 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların fotoğrafları asılırken, öğrencilerin taşıdığı "Namlusunu Millete Çevirmiş Tanklara Yenilmedik" ve "15 Temmuz Demokrasiye Sahip Çıkma Günüdür" yazılı pankartlar açıldı.

        Siverek'te de 29 Ekim Cumhuriye Bayramı coşkuyla kutlandı.

        Şirinkuyu Mahallesindeki Şehit Öğretmen Cuma İbiş İlkokulunda düzenlenen etkinliklere Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkan vekili Hamdi Hatipoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, öğretmen, öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

        Programda konuşan Karagül, "Tarihte var olduğu günden beri hürriyet ve bağımsızlığı en kutsal değer kabul ederek esaret altında yaşamaktansa yok olmayı tercih eden yüce Türk milleti vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutarak kurtuluşa erene ve cumhuriyeti kurana kadar şanlı mücadelesini sürdürmüştür. Bunu 15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişimine karşı milletimiz milli mücadeledeki iman, ruh ve heyecanla göğsünü tanklara siper ederek göstermiştir." diye konuştu.

        Öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin ardından programda 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen koşuda dereceye girenler ödüllendirildi.

        29 Ekim Cumhuriye Bayramı diğer ilçelerde de coşkuyla kutlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler