Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Arguvan ilçesinde tören düzenlendi.

        Nazım Hikmet Meydanı'ndaki törene ilçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cem Eroğlu, İlçe Emniyet Amiri Emre Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, AK Parti İlçe Başkanı Kudret Kılıç ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Kaymakam Yosunkaya, bu yılki Cumhuriyet Bayramı töreninin geçen yıllardan farklı bir anlam ve önem taşıdığını belirtti.

        Son dönemlerde Türkiye'nin atlattığı badire ve tehlikelerin Cumhuriyet'in önemini ve Cumhuriyet'e sıkı sıkıya bağlı kalınması gerektiğini bir kez daha açıkça ortaya koyduğunu kaydeden Yosunkaya, "Ülkemize yönelik yapılmış olan hain darbe girişimi tüm yurtta aziz vatandaşlarımızın kararlı duruşuyla engellenmiş olmasaydı bugün içerisinde bulunacağımız durumu düşünmek dahi istemiyorum. Bundan sonraki süreçte bizlere düşen yegane görev Cumhuriyetimize daha güçlü sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi eskisinden daha kuvvetli hale getirmek. Yıllardır vatandaşlarımız arasında çıkarılan gereksiz gerginlik ve yapay gündemleri bir tarafa bırakarak birbirimizi kucaklamalıyız." diye konuştu.

        Öğrencilere de seslenen Yosunkaya, şu ifadeleri kullandı:

        "Çok okur, bilinçlenir ve kendinizi yetiştiriseniz ülkemiz o seviyede muassır medeniyetler hedefine ulaşıp daha da güçlenecektir. Atalarımızın, ecdadımızın kanları ve canları pahasına bize emanet ettiği bu topraklarda onlara layık bir nesil olmak için lütfen çok çalışın, çok okuyun ve ülkemiz üzerinden oynanmak istenen oyunlara karşı uyanık olun. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk onun fedakar silah arkadaşları ve bu topraklar için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi ve kıymetli gazilerimizi de bir kez daha hayırla, minnetle yad ediyorum. Bayramızı kutlu olsun."

        Öğrencilerin şiirler okuduğu törende halk oyunları gösterileri sunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler