Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde’nin Bor ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, atlı cirit gösterisi gerçekleştirildi.

        Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, 100. Yıl Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihin akışını değiştirdiğini ve daima var olacağını belirterek, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

        Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından halk oyunları, okçuluk ve jimnastik gösterileri sunuldu, şiirler okundu. Daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

        Törende Kayı Atlı Okçuluk grubu, cirit gösterisi sundu. Heyecanlı anlara sahne olan gösteri, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

        Gösteriyi izleyen, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'e öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Törene, Garnizon Komutanı İkmal Albay Mustafa Kaplan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Uzunbayır, İlçe Emniyet Müdürü Naki Murat Toker, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler