Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında rahvan at yarışları gerçekleştirildi.

        Gümüşhacıköy Belediyesince düzenlenen Cumhuriyet koşusu, Ayşe Pınarı mevkisindeki hipodromda yapıldı. Yarışlara Çorum, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya'dan 72 yarışçı katıldı.

        Yarış sonucunda Ahmet Ulukan birinci, Murat Barış Maraşlı ikinci, Selvinur İleri ise üçüncülüğü kazandı.

        Dereceye giren atların sahiplerine ödülleri CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin ve Belediye Başkanı Zehra Özyol tarafından verildi.

        Özyol, yarışların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ata sporunu canlandırmak için zaman zaman rahvan at yarışları düzenlediklerini söyledi.

        Yarışların düzenli şekilde yapılması için belediye olarak çalışma yaptıklarını belirten Özyol, "Bu yıl birincisini düzenlediğimiz at yarışlarını geleneksel hale getirmek istiyoruz. İlçemizin adını bu sporla tanıtmak ve kültürümüzü canlı tutmayı amaçlıyoruz." dedi.

        Özyol, yarışları şehitler ve Cumhuriyet'e armağan ettiklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler