Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - AK Parti Görele ve Eynesil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk'ün katılımıyla yapıldı.

        Bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öztürk, Türkiye’nin başkanlık sistemine ilk defa bu kadar çok yaklaştığını söyledi.

        Başkanlık sisteminin Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

        "En yüce güç milletin iradesidir. Demokrasi de bu niyettedir. Başkanlık sistemiyle alakalı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘bir referandumla halk buna karar versin’ dedi ve bu kapı açıldı. Kaç yıldır bizim anlatmak istediğimiz gibi rahmetli Necmettin Erbakan, Turgut Özal hatta Süleyman Demirel’in bile 'başkanlık bu ülkede olmalı' dediği bir sisteme Türkiye bu kadar yaklaştı."

        Ülkenin şu anda parlamenter rejimle yönetildiğini hatırlatan Öztürk, “Başkanlık sistemi neden bu kadar önemli ? Şu anda parlamenter rejimle yönetiliyoruz. Parlamenter rejimin sıkıntılarını, zaaflarını, dezavantajlarını AK Parti’nin güçlü siyasetinden dolayı hissedemiyoruz." dedi.

        "Parlamenter rejimde AK Parti dışında toplumun yüzde 50’sinin hemen hemen her seçimde oyunu alan başka siyasi parti çıktı mı?" diye soran Öztürk, bunun gerçekleşmediğini, bunun rejimin değil, AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı olduğunu belirtti.

        Öztürk, Türkiye’de bu zamana kadar 65 kez hükümet kurulduğuna işaret ederek, "Seçimler normalde 5 yılda bir yapılır. Seçimler zamanında yapılsa çok daha az hükümet sayısı olacak. Yani istikrar olacak. Ortalama 1,5 yıl değil daha az süreyle ancak hükümetler kalabilmiş. Bu da ne anlama geliyor. Parlamenter rejimde sık sık seçimler oluyor. Bu da ülkede başarısızlığa, sürekli seçim endeksi, ülke gündeminin olmasına yol açıyor." diye konuştu.

        Cemal Öztürk ise 2017 bütçesinde KÖYDES ödeneklerinin yüzde 100 artırıldığını ifade ederek, geçmişte bütçelerde olduğu gibi en büyük payın yine milli eğitime ayrıldığını kaydetti.

        AK Parti'den önce devlet harcamalarının en önemlisinin savunmaya veya personel harcamalarına gittiğine işaret eden Öztürk, "Savunma birinci sıradaydı her zaman. Şimdi ise savunma üçüncü sırada. Birinci eğitim, ikinci sırada ise sağlık, sosyal güvenlik yer alıyor. Çünkü devlet eskilerde bütçelerde, bütçelerin neredeyse yüzde 60’ı faiz harcamalarına gidiyordu. Elde ettiğimiz vergiler, toplam verginin yüzde 89'u faize gidiyordu. Şimdi ise bu yüzde 9’a düşmüş. Bu az demiyorum, bu da yüksek. Ama eskiye göre 10 katı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler