Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da girişimci kadılar, Çilek Yetiştiriciliğinde Kadın Eli Projesi kapsamında, çilek fideleri toprakla buluşturdu.

        Malatya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığınca sağlanan finansmanla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kayısı Araştırma Enstitüsünce yürüttülen Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi'nin alt dalı olarak uygulamaya konulan Çilek Yetiştiriciliğinde Kadın Eli Projesi'nde Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın katılımıyla fide dikimi yapıldı.

        Toprak, Kayısı Araştırma Enstitüsü arazisinde yapılan fide dikiminde yaptığı konuşmada, fırsat verildiğinde ülke kadınlarının çok güzel ve başarılı işlere imza attığını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvanlığılık Bakanlığına, ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

        İlde Doğanyol ve Kale ilçelerinde çilek yetiştirildiğini ama bunun eski yöntemlerle yapıldığına işaret eden Toprak, "Ziyaretlerimiz esnasında gördük ki, çilek yetiştiriciliği yapılıyor ama eski yöntemlerle... Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün eğitimlerine katılmadan, onların tavsiye ettiği fide çeşidini kullanmadan 7-8 ay üretimle uğraştıklarını, pazar yeri ve pazar payı konusunda sıkıntılar yaşadıklarını, doğrudan gelir desteği kapsamına alınmak istediklerini gördük. Üreticilerimizin bu sorunlarının çözümü amacıyla bir çalışma yapılması talimatı vermiştim. Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

        Toprak, fide dikiminde, projeye katılan kadın girişimcileri tebrik ederek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu ve Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler