Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 2. Geleneksel Rahvan At Yarışları gerçekleştirildi.

        Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kahramanmaraş At Binicilik Spor Kulübü işbirliğiyle yarışlar, Onikişubat ilçesi Üngüt Mahallesi'ndeki alanda yapıldı. Yarışlara Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Amasya'dan 60 yarışçı katıldı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, yarışların ardından yaptığı açıklamada, Türk milletinin en önemli spor dalları arasında olan atlı rahvan binicilik yarışlarını yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

        29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yarışların yapıldığını ifade eden Kabakçı, "Uzun yıllardır ilimizde ata sporumuz adına güreşler organize ediliyordu. Ama geçen yıl itibariyle Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü'nün kurulması ile bu tür organizasyonlar hız kazandı. Bizler de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür programlara destek verdik ve vermeye devam edeceğiz." dedi.

        Baş at yarışlarında Talip Şahin birinci, Muhsin Kılıçsallayan ikinci, İzzet Kaycı ise üçüncülüğü kazandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler