Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Bir gece içinde kurt adama dönüştüler. 15 Temmuz gecesi kurşun sıktılar, meclise bombalar attılar, uçaklarla tanklarla tüfeklerle bizi vurmaya kalktılar. Ne kadar milli ve manevi değerlerimiz varsa yok etmeye kalktılar. Biz, kimlere canımızı emanet etmişiz. Takiye, riya, yalan, üçkağıt hepsi bunlarda var." dedi.

        Özhaseki, Kayseri'nin Tomarza ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezi, mesire alanı ile kapalı pazar yerinin açılış törenine katıldı.

        Özhaseki, konuşmasında, Türkiye'de bin 300 belediye bulunduğunu, bunların 102'sini HDP'li başkanların yönettiğini belirtti.

        HDP'ye ait belediyelerin halka hizmetle ilgilenmediğini söyleyen Özhaseki, "Onların akıllarında bölücülük var, Kandil'e hizmet var. Bütçelerini bizim verdiğimiz vergilerden alıyorlar, milletten aldıkları paraları Kandil'e gönderiyorlar. Belediyeleri lojistik üs gibi kullanıyorlar." diye konuştu.

        Bu duruma göz yummadıklarını ve 25 belediyeye kayyum atadıklarını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

        "Ana muhalefet bile demokrasiden bahsediyor. Seçilmiş olmak suç işleme hakkı vermez. Yaparsanız, yakanızdan tutar, hesabını sorarız. Bakın, Ağrı Patnos Belediyesi AK Parti'ye geçti, daha önce HDP'li başkan vardı. Bu başkan, toplu sözleşmede kendi adamlarını kollamak için bakın ne yapmış, geçici işçilere 6 bin 300 lira maaş vermiş. Belediyenin genel sekreteri bile bu kadar para almıyor. Bu kadar maaş verecekler, daha sonra bir kısmını alıp, Kandil'e gönderecekler. Bu işin üstüne dirayetle gittik. Bunlar FETÖ ile de ortak çalışıyorlar. Senelerce çoluğumuzu çocuğumuzu kandırıp 'hizmet ehliyiz, dünyada Türk dostu yetiştiriyoruz, hoşgörü sahibiyiz, diyalogdan yanayız' dediler. Bir gece içinde kurt adama dönüştüler. 15 Temmuz gecesi kurşun sıktılar, meclise bombalar attılar, uçaklarla tanklarla tüfeklerle bizi vurmaya kalktılar. Ne kadar milli ve manevi değerlerimiz varsa yok etmeye kalktılar. Biz, kimlere canımızı emanet etmişiz. Takiye, riya, yalan, üçkağıt hepsi bunlarda var."

        - FETÖ-PKK işbirliği

        Özhaseki, ihanet çetesinin istihbaratın hazırladığı bir raporla ortaya çıktığını bildirdi.

        FETÖ ile PKK arasındaki işbirliğe değinen Özhaseki, şöyle devam etti:

        "PKK kendi üst düzey bir militanına, 'Bomba yüklü kamyonu al, şuraya koy, orayı uçuracağız' diyor. Adam kamyonu oraya koyuyor, kaçacakken uzaktan kumandayla patlatıyorlar. Militan son anda kurtuluyor. 'Örgüt bana bunu niye yaptı' diyerek itirafçı oluyor. İtiraflarında diyor ki '15 Temmuz'dan bir ay önce bize dediler ki, 'Askere kurşun sıkmayacaksınız, polise sıkabilirsiniz'. 15 Temmuz'da darbe girişimi başarısız olunca bize 'askere de sıkabilirsiniz' dediler. İşte bunlar arasındaki irtibat. Uçakla Kandil'e bomba gidiyor, FETÖ'cüler yanlış koordinat verdiği için boş yerler bombalanıyor. Allah'ın izniyle biz bunların hakkından geliriz. Kentlerde, dağlarda, köylerde yok oldular. PKK bitti, yurt dışında da bunları bitiriyoruz. FETÖ'yü de bitiriyoruz."

        Özhaseki, PKK'nın 3-4 yıl önce alan hakimiyetiyle uğraştığını, kitleye inme hareketinde bulunduğunu, hendekler kazıp bölgedeki vatandaşları vergiye bağladığını söyledi.

        PKK'nın şu an ayakta kalmak için ses getiren eylemler yapmaya çalıştığına işaret eden Özhaseki, şunları kaydetti:

        "Ama şimdi bittiler. Şimdi tek tek terör hareketi yapıyorlar. Bunları da bitireceğiz. Şimdi yurt dışında kendimize has alanlar açıyoruz. Bir taraftan devlet olarak teröristlere devletin kudretli tokadını vurduk, diğer taraftan da oradaki masum insanlara devletimizin şefkatini gösterdik. Orada Türk-Kürt kardeşliğini sağlayacağız. Millet olarak yürüyüşümüze devam edeceğiz. Ben Yüksekova, İdil, Cizre, Şırnak gibi o bölgede her yere gittim ve gidiyorum. Hamdolsun bir tek kem sözle karşılaşmadım ama HDP'liler sokağa çıkamıyor. Biz bir olacağız, diri olacağız. Ne kadar güçlü olursak bu işlerin altından kalkarız. Sizler bize dua edin, her şerrin üstesinden geliriz. Allah, bizi devletsiz, bayraksız, ezansız bırakmasın."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler