Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'teki bir besi çiftliğine yönelik silahlı saldırıda ağır yaralanan kişi, hayatını kaybetti.

        Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesi'nde bir besi çiftliğine kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

        Olayda ağır yaralanan Mervan Aslan (16), Şehitkamil Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        Aslan'ın cenazesi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

        - "Harçlıklarını çıkarmak için çalışıyorlardı"

        Saldırıda hayatını kaybeden Süleyman ve Mervan Aslan kardeşlerin babaları Abdulgafur Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğullarının Yavuzeli ilçesinde lisede öğrenim gördüklerini, hafta sonları harçlıklarını çıkarmak için besi çiftliğinde çalıştığını söyledi.

        Saldırıyı gerçekleştiren zanlıların bulunmasını isteyen Aslan, şöyle konuştu:

        "Ben Mardinliyim, 4 yıldan beri 13 çocuğumla çiftliklerde ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Çocuklarıma ekmek götüreyim, onları okutayım diye bu yaşımda çalışıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Benim derdim bu çocukların katillerinin bulunmasıdır. Devletten rica ediyorum, 3 tane gencim gitti. Üçünün de bir karıncaya bile zararları yoktu."

        Aslan, otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri alıp Mardin'in Ömerli ilçesinde toprağa vereceklerini sözlerine ekledi.

        - Cenazenin yanına işaret bırakıldığı iddiası

        Bu arada ailenin avukatları ise cinayet zanlıların 3-4 kişi olduğunu belirterek, zanlıların, maktullerin cesetlerinin yanına yıldızı anımsatan bir işaret bıraktıklarını öne sürdü.

        Gaziantep'te dün kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırı düzenlediği besi çiftliğinde çalışan Süleyman Aslan (17) ve Ali Çalık (16) olay yerinde, Mervan Aslan da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler