Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak'ın, Afyonkarahisar'daki ailesine acı haber ulaştı.

        Çay İlçesi Karacaören Beldesi Yukarı Mahalle'de yaşayan Ak'ın annesi Fadime ile babası Ramazan Ak'a, oğullarının şehadet haberi eve gelen askeri görevliler tarafından iletildi.

        Bu sırada, psikolog ile 112 Acil Servis ekipleri de evde hazır bulundu. Haberin verilmesinin ardından, evden ailenin feryatları yükseldi. Haberin duyulması üzerine çok sayıda mahalle sakini, şehit Ak'ın ailesinin evine akın etti, bazı mahalleliler de evlerine Türk bayrağı astı.

        Şehidin babası Ramazan Ak, "Yaktın beni Fatih'im, kuzum benim." diye ağladı.

        3 kardeş olan Ak'ın 2 ay önce nişanlandığı belirtildi.

        Karacaören Belediyesi tarafından şehit ailesinin evinin yanına, taziye çadırı kuruldu.

        Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün öğleden sonra 2 şehit haberi aldıklarını ve Afyonkarahisar'ın bir kez daha yıkıldığını ifade etti.

        Son 20 ay içerisinde Afyonkarahisar'a terör olaylarından dolayı 20 şehit geldiğini belirten Kumartaşlı, "Aynı anda aynı operasyonda Afyonkarahisarlı 2 şehidin olduğunu duydum. Güneydoğu'da yaralanmış ve bu derneğin başkanlığını yapan yaklaşık 300 şehit ailesi ve gazinin temsilcisi olarak bölücü hainler bilsinler ki 2 değil, bir günde 10 şehit de gelse memleketimizde, biz birlik ve beraberliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu dalgalanan al bayrak, hiç bir zaman inmeyecek.Ülkemiz bölünmeyecek, bölemeyecekler." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler