Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - BETÜL ABBAK - Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği üyeleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in anısına 3 bin kilometre yol katederek Gezgin Gurmeyiz ekibiyle Niğde'nin Bor ilçesi Gökbez köyünde 8 bin fidanı toprakla buluşturdu.

        Tut Elimi Derneği ve Gezgin Gurmeyiz üyeleri, Türkiye ve dünyadan gönüllülerin desteğiyle Niğde Orman İşletme Müdürlüğünce yer tespiti yapılan Gökbez köyünde 15 dekara 8 bin çam fidanı dikilerek, "15 Temmuz Şehitleri Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı" oluşturdu.

        - "3 bin kilometre yol kat ederek geldik"

        Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine, kahraman şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitler adına hatıra ormanı oluşturmak için fidan diktiklerini söyledi.

        Sarıgöz, dernek faaliyetleri kapsamında her yıl fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu sene de Niğde'ye geldik. Özellikle şehitlerimizi yad etmek istedik. Ömer Halisdemir, ağaca önem veren bir şahsiyetti. Onun anısına, bu fidanlar yeşerecek inşallah. İsviçre'den yaklaşık 3 bin kilometre yol kat ederek geldik." diye konuştu.

        Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç da İstanbul'dan geldiklerini, Türkiye'de ve dünyada her nerede mazlum varsa gönüllülerin desteğiyle ulaşmaya gayret ettiklerini anlattı.

        Tunç, "15 Temmuz şehitlerini ve o kurtuluş mücadelesini yeni nesle unutturmamak ve onları unutmamak için bu programı icra ettik. Köy halkımıza, Niğde Orman İşletme Müdürlüğüne bu imkanı bize tanıyan ve destek olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.

        - 80 yaşındaki köy sakininden şehide şiir

        Gökbez köyü sakinlerinden Nevzat Ünal (80) da Ömer Halisdemir için orman oluşturulacağını duyduğu akşam, "Ömer'e Anı Ormanı' adlı şiiri kaleme aldığını ifade etti.

        Ünal, "Ömer'e dikelim anı ormanı, darbeyi önleyen o kahramanı, ülkeyi yeşillendirmekse konu, dikelim ormanı, sevelim ormanı. Ömer Halisdemir adına dikelim orman, çalışmakla olur hedefe varman, batılı doğulu hepsi aynı, dikelim fidanı sevelim ormanı. Arkadaşlar görev başına, yaşın gelsin ister 80 yaşına, 10'ar fidan dikelim kişi başına, dikelim fidanı sevelim ormanı." dizelerinden oluşan şiirini okudu.

        -"Fidanlara elimin değmesini çok istiyordum"

        Tut Elimi Derneği gönüllüsü ve Avrupa Birliği uzmanı Ümmühan Eyvaz, 15 Temmuz'da Ankara'da bulunduğunu, o geceyi yaşadığını belirterek, "Fransa doğumluyum. 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Özellikle bugün burada olmak istedim. Şehidimiz Ömer Halisdemir'in hatırına dikilen fidanlara elimin değmesini çok istiyordum, çok mutluyum." diye konuştu.

        İsviçre'den gelen Tut Elimi Derneği gönüllüsü Serkan Doğan da 15 Temmuz gecesi arkadaşlarıyla Türkiye'de olmak istediğini dile getirdi.

        Doğan, "Haber geldiğinde arkadaşlarla organize ettik, 'Nasıl gidebiliriz?' diye. Uçaklar kalkmadı, arabalarla gelmek istedik. Allah'a şükür, haber geldi, darbe önlenebildi diye. Ömer Halisdemir'in de katkısıyla darbe girişimi önlenebildi. Bizim için bir Çanakkale'ydi. Milletlerin birleşebilmesi için tek yumruk, tek yürek olabilmek için çok önemli bir milattı. Bundan sonraki nesillerimize 15 Temmuz'u çok iyi anlatmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler