Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - İBRAHİM TOPRAK - Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bulunan Ceylanpınar ilçesinin Süper Amatör Lig ekiplerinden Ceylanpınar Belediyespor'un Fildişi Sahilli futbolcusu Muhammed Hakkı Fofona, kısa zamanda takıma ve bölgeye uyum sağladı.

        İspanya'da amatör bir takımdan Ceylanpınar Belediyespor'a transfer edilen 24 yaşındaki Fofona, performansıyla teknik heyeti sevindirirken, ilçe halkının da sempatisini kazandı.

        Forvet oyuncusu Fofona, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolu çok sevdiğini, Türkiye gibi Müslüman bir ülkede futbol oynadığı için kendini çok şanslı hissettiğini söyledi.

        İspanya ve Fransa'da amatör kulüplerde futbol oynadığını anlatan Fofona, şöyle konuştu:

        "Fildişi Sahili'nde doğdum,Türkiye'ye gelmeden önce İspanya'da top oynuyordum. Daha önce İtalya, Fransa gibi ülkelerde top koşturdum. İstanbul'a geldim ve buradaki menajer arkadaşım bazı takımlar ile Ceylanpınar Belediye Spor Kulübünün oyuncu aradığını söyledi. Ben de Ceylanpınar Belediyespor'u tercih ettim. Transfer teklifi gelince Ceylanpınar'ın Türkiye'nin güneydoğusunda ve Suriye sınırında olduğunu söylediler. Bu durum ilk bakışta ürkütücü geldi. Ancak kulüp başkanı Hidayet Dik ile görüşünce ön yargılarım kırıldı. Ben futbolcuyum. Dünyanın neresinde olursa olsun işimi en güzel şekilde yapmalıyım. Savaşların olması üzücü."

        İnsanların barış içerisinde yaşamasını istediğini aktaran Fofona, Suriye'deki iç savaşın bir an önce bitmesini arzuladığını dile getirdi.

        - "Para almak istemiyorlar"

        Ceylanpınar'ı daha önce hiç duymadığını, ancak gelip gördüğünde çok beğendiğini belirten Fofona, "Müslüman bir ülkede top oynadığım için mutluyum. Buranın insanları sıcak kanlı, takıma ve arkadaşlara kısa zamanda adapte oldum." diye konuştu.

        Yöre halkının Ceylanpınar Belediyespor'a gönülden bağları olduğunu, bu durumun kendisini şaşırttığını aktaran Fofona, şöyle devam etti:

        "Ceylanpınarlılar büyük ilgi gösteriyorlar. Bir yere girip alışveriş yaptığımda para almak istemiyorlar. Bazen zorlayarak para ödüyorum. İnsanlar benimle resim çektirmek istiyorlar. Gerçekten Ceylanpınar halkı çok sıcak ve cana yakın. Türkçe bilmediğim için çok anlaşamasak da beden dilinden ne kadar samimi olduklarını ifade ediyorlar."

        - Takım da memnun

        Ceylanpınar Belediyespor Kulübü Başkanı Hidayet Dik, ligde daha üst sıralarda yer edinebilmek için yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdiklerini aktardı.

        Muhammed Fofona'nın kısa bir süre önce aralarına katılmasına rağmen çabuk uyum sağladığını belirten Dik, "Geçtiğimiz yıl 1. Amatör Lig'de şampiyon olduk ve Süper Amatör Lig'e çıktık. Bu yıl hedeflerimizi büyüttük. Belediye başkanımız Menderes Atilla'nın desteğiyle Afrika'dan oyuncu transfer ettik. İnanıyorum ki yeni transferimiz takımımıza katkı sağlayarak, halkın futbola olan merakını daha yüksek seviyeye çekecek." şeklinde konuştu.

        Teknik direktör Ferhan Çelik de Fofona'nın takıma renk katığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Ceylanpınar Belediyespor, tarihinde ilk kez yabancı futbolcu transfer etti. Fofona, şu anda uyum sorununu aştı. Takıma katkı sunma yönündeki hamleleri olumlu. Diyaloglarımız da karşılıklı aile ortamında gerçekleşiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler